Οφέλη στην υγεία από τον χυμό αχλάδι

Το αχλάδι είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο ωφέλιμα και υγιεινά φρούτα που υπάρχουν. Είναι ένας θησαυρός με αναζωογονητικές ιδιότητες που σίγουρα δεν θα πρέπει να χάσετε. Τί προσφέρει στον οργανισμό μας όμως η κατανάλωση χυμού από αχλάδι;

Αντιοξειδωτικά

Όπως άλλα φρούτα, τα αχλάδια είναι πηγή αντιοξειδωτικών. Ανά 100 γραμμάρια υπάρχουν 27 -41 mg φαινολών.

Το μεγαλύτερο μέρος των αντιοξειδωτικών βρίσκεται στη φλούδα του φρούτου,
Η πλούσια σε ποικιλία φυτικών τροφών διατροφή, συνιστάται για να λάβει κάποιος ευρεία γκάμα αντιοξειδωτικών.

Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβη που συνδέεται με τη γήρανση και χρόνιες νόσους. Επίσης, θεωρούνται αντιφλεγμονώδη, που μπορούν επίσης να παρέχουν προστασία από χρόνιες νόσους.

Πλούσιο σε βιταμίνη C

Η βιταμίνη C δρα όπως ένα αντιοξειδωτικό, αλλά επίσης χρειάζεται για την παράγωγή κολλαγόνου, τη δημιουργία άλλων αντιοξειδωτικών στο σώμα που χρησιμοποιούνται για τη σύνθεση πρωτεΐνης και την επούλωση πληγών. Φρούτα και λαχανικά είναι από τις καλύτερες πηγές.

Επομένως, αν δεν τρώτε αρκετά φρούτα και λαχανικά καθημερινά, η πρόσληψη βιταμίνης C μπορεί να μην είναι επαρκής.

Ένα μέτριο αχλάδι παρέχει περίπου 10% DV της βιταμίνης C.

Επομένως, τα αχλάδια ή ο χυμός τους μπορεί να είναι τρόπος αύξησης της πρόσληψης της βιταμίνης.

Πιθανή προστασία από τα έλκη

Ορισμένες ουσίες των αχλαδιών έχουν αναλυθεί σε έρευνες σε ζώα. Σε ποντικούς, φάνηκε ότι ορισμένες ουσίες έχουν επίδραση κατά του έλκους.
Αυτό μπορεί να οφείλεται στα αντιοξειδωτικά- προστατεύουν ή αυξάνουν την ίαση από το έλκος.

Προστατεύουν οι ουσίες στα αχλάδια από τα έλκη;

Περισσότερη έρευνα χρειάζεται για να αποσαφηνιστεί η επίδραση στους ανθρώπους.

Αν έχετε έλκος ή υποπτεύεστε ότι έχετε, μιλήστε με τον γιατρό σας πριν πιείτε χυμό.

Πλούσια πηγή καλίου

Οι ενήλικες χρειάζονται περίπου 4.700 mg καθημερινά κάλιο, αλλά οι περισσότεροι δεν λαμβάνουν αρκετό στη διατροφή τους.

Μια αιτία μπορεί να είναι ότι οι περισσότεροι δεν καταναλώνουν πολλά φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι καλή πηγή.

Το κάλιο χρειάζεται για την ισορροπία των υγρών, τη σύσπαση των μυών, την υγεία των οστών και τη ρύθμιση της πίεσης.

Ένα αχλάδι παρέχει 206 mg καλίου (5% DV).

Ευαισθησία FODMAP

Αν ακολουθείτε διατροφή χαμηλή σε FODMAP -ζυμώσιμους ολιγοσακχαρίτες, δισακχαρίτες, μονοσακχαρίτες και πολυόλες- τα μήλα και τα αχλάδια θεωρούνται τροφή με πολλά τέτοια, επειδή είναι υψηλότερα σε φρουκτόζη. Αν ο γιατρός σας, σας συμβούλευσε να ακολουθήσετε διατροφή χαμηλή σε FODMAP, ο χυμός ή τα αχλάδια μπορεί να μην είναι ό,τι καλύτερο.